2022-2023

16 december 2023

Concert van Capella Ducis en de Stadspijpers, in het kerkje van Bokhoven.

16 december 2023 Muziek bij de kerststal

Tweede editie Muziek bij de Kerststal op 16 december 2023
Na een succesvolle en goed bezochte eerste editie vond op 16 december vanaf 14:00 uur de tweede editie plaats van Muziek bij de Kerststal in de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch. De opzet was gelijk aan de eerste editie: een doorlopend programma van oude en nieuwe kerstliederen terwijl je daarvoor, daarna of ondertussen de schitterende en reusachtige kerststal in de Sint Jan kunt bekijken. Deze tweede editie traden de volgende groepen op:

  • 14:00 uur Stadspijpers van ’s-Hertogenbosch
  • 14:30 uur Carol Folk, kwartet uit Utrecht met zang en diverse instrumenten
  • 15:00 uur FOHkes, koper kwintet uit ’s-Hertogenbosch
  • 15:30 uur Capella Ducis kamerkoor uit ’s-Hertogenbosch
  • 16:00 uur Grote finale met alle groepen en samenzang van de bezoekers


Ook deze editie werd er bij iedere wisseling van groepen een gezamenlijk nummer gespeeld. En in de finale hebben de ruim 40 muzikanten een vijftal nummers samen uitgevoerd. Waaronder enkele “gouwe ouwe” waarbij de bezoekers van harte werden uitgenodigd mee te zingen!

(Foto: Gerard Monté)

10 december 2023

Zondag 10 december in het provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch: Samen zingend naar Kerstmis! Met: De Stadspijpers, Harmonie Oude Post, de Koorkids en vele anderen.

(Foto’s: Gerard Monté)

2 juli 2023

Gluren bij de buren.

Tijdens dit evenement hebben bezoekers de kans om muziekgroepen in kleine setting te zien en te bewonderen, vaak in hun eigen repetitielokaal. Dit jaar doen ook de Stadspijpers mee. Voor het programma, kijk op: https://glurenbijdeburen.nl/nl/programma/den-bosch#135

30 april 2023

Bidtocht

Op deze avond vond de traditionele bidtocht plaats, mét het Mariabeeld én o.a. ook de Stadspijpers. Foto: Gerard Monté.

8 jan. 2023

Muziek bij de Kerststal 2022/2023

In de kerstperiode 2022/2023 organiseerden de Stadspijpers van ’s-Hertogenbosch op 8 januari het evenement Muziek bij de Kerststal in de Kathedrale basiliek Sint Jan in ‘s‑Hertogenbosch. Doel was om het publiek dat komt kijken naar de nationaal bekende kerststal in de Sint Jan live muziek te brengen voor, tijdens en na het bezoek. Daarnaast werd iedereen van harte uitgenodigd in de banken van de Sint Jan plaats te nemen en het spektakel met meer dan 40 muzikanten bij te wonen.

(foto: Gerard Monté)

Deelnemers

Het evenement werd gevuld met de optredens van

  • Zanggroep Puur uit Rosmalen met eigen ensemble
  • La Voz Humana, een muziekgroep gevormd door jong afgestudeerde conservatorium studenten met authentieke instrumenten en muziek uit de renaissance
  • Schola Iunventatis die in de Sint Jan hun basis hebben en bestaan uit de jongedames van de Schola Cantorum
  • Heineken Low Brass Ensemble een bijzondere groep koperblazers met baritons, trombones en bas
  • De Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch die voor de tweede keer ondersteund worden door zangeres Robin Hielke en traditiegetrouw kerststukken uit grotendeels de 16e eeuw zullen brengen
(Foto: Gerard Monté)

Een bijzonder onderdeel van de wissel van groepen was dat telkens de opkomende en vertrekkende groep een gezamenlijk nummer speelden. Dit leverde een leuke mix op van oud en nieuw, modern en klassiek en een afwisseling van à capella en begeleide zang.

Om die bijzondere mix nog interessanter te maken voor het aanwezige publiek, werd het laatste half uur gevormd door een grote finale waarin alle groepen, op en voor het altaar in de kerk, gezamenlijk meerdere nummers zullen brengen. Bovendien een aantal bekende nummers waarbij het publiek van harte werd uitgenodigd mee te zingen.

De afzonderlijke deelnemers
De finale met de meeste deelnemende groepen

Tijden van de optredens

Het programma startte om 13.30 uur en eindigde rond 16:30 met de samenzang. De volgorde van de optredens was als volgt:

13.30 uur – Zanggroep Puur

14:00 uur – La Voz Humana        

14:30 uur  – Schola Iuventatis

15:00 uur – Heineken Low Brass Ensemble

15:30 uur – Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch

16:00 uur – Grote Finale met alle groepen en samenzang

2022

11 december 2022

Volkskerstzang 2022 in Provinciehuis Noord-Brabant, in ‘s-Hertogenbosch. Met medewerking van Harmonie De Oude Post, Mannenkoor La Bonne Esperance en de Stadspijpers.

(Foto: Gerard Monté)
(Foto: Gerard Monté)

21-23 oktober 2022 Slag om Grolle.

Na enkele jaren Corona-uitstel kon ‘De Slag om Grolle’, een van de grootste Re-ennact-evenmenten eindelijk weer doorgaan, Bij dit evenement wordt de belegering door Frederik-Hendrik uit 1627 nagespeeld, met duizenden figuranten, soldaten en muzikanten. De Stadspijpers waren er weer bij!

14 augustus 2022

Radio-opnames voor het programma ‘Janssen met vakantie’ (NPO1), opgenomen in ‘s-Hertogenbosch. Thema’s van deze uitzending o.a. Theaterfestival Boulevard, en natuurlijk: De Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch.

19 juni 2022 Processie Aloude Broederschap van het Hoog Heilig Sacrament

Sacramentsdag 2022

12 juni 2022. Gregoriaans festival ‘s-Hertogenbosch.

Optreden vlak voor de Sint Jan, samen met stadsbeiaardier Joost van Balkum en de dansgroep Triomphe & Enchantement o.l.v. Frank Peereboom. Ook enkele bezoekers waagden zich aan een dansje.

Foto: Gerard Monté
Foto: Brabants Dagblad

Een filmpje van dit optreden vind je hier

27 mei 2022 Introductie Bosch Parade

Foto: Gerard Monté
Foto: Gerard Monté

13-15 mei 2022 Internationale Festival van Stadspijpers

Dit jaar staat dan eindelijk, na twee door Corona in het water gevallen edities, het Internationale Festival van Stadspijpers op het programma. Het evenement vond plaats in Worcester (Verenigd Koninkrijk).

Alvast een leuk weetje: De tiende editie van het Internationale Festival van Stadspijpers zal in 2024 plaatsvinden in ‘s-Hertogenbosch!

31 maart 2022 Huis van Bosch

De Stadpijpers spelen bij de opening van het Huis van Bosch, het voormalige adres van de beroemde schilder Jeronimus Bosch. Foto: Gerard Monté