2018

Een greep uit de activiteiten van
De Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch in 2018

Op het programma van  2018 stonden onder meer:

Winterparadijs

Tijdens het Winterparadijs speelden de Stadspijpers op zaterdag 15 december op de Parade, tussen 13:00u en 14:00u. Wij waren er ook op 28 dec, vanaf 19:00u.


Volkskerstzang 2018

De Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch verleenden dit jaar hun medewerking aan de jaarlijkse Volkskerstzang in het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch. (16 december 2018)


MuzieTaal Lokaal

Een gezellige open repetitie bij de Stadspijpers, met oude en nieuwere muziek, op oude en nieuwere instrumenten. 

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Houd onze site in de gaten, of stuur ons een mailtje, zodat we je op de hoogte kunnen houden!


Festival Gebroeders van Limburg (Nijmegen)

In het weekend van 25 en 26 augustus werd in Nijmegen het jaarlijkse Festival Gebroeders van Limburg gehouden. Ook de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch waren uiteraard van de partij! Gerard Monté maakte foto’s, enkele daarvan zie je hier:


Open repetitie 25 juni

Vóór die zomervakantie leek het ons leuk om nog een open repetitie te houden waarvoor we bekenden (dames, heren) waarmee we afgelopen jaar contact hebben gehad, maar ook anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de oude muziek,  hebben we uitgenodigd hieraan deel te nemen.
Die repetitie vond plaats op 25 juni vanaf 20.00 uur in onze thuisbasis aan de Elzenstraat 4 in ‘s-Hertogenbosch.


Cornelis Schuyt-festival Leiden, 9 juni 2018

Leiden was de geboorteplaats van componist Cornelis Schuyt en ter ere van hem werd een uitgebreid festival gehouden van 8 tot 10 juni 2018. Op zaterdag 9 juni waren ook de Stadspijpers van de partij!Maandag 28 mei 2018: Jack Mikkers nieuwe beschermheer

Burgemeester Jack Mikkers van ‘s-Hertogenbosch werd op maandag 28 mei geïnstalleerd als nieuwe beschermheer van de Stadspijpers. Op een gezellige repetitieavond ontving de kersverse beschermheer uit handen van Jan van der Horst, voorzitter van de Stadspijpers, een ingelijste brodsie met oorkonde. Er was een mini-concertje en de beschermheer heeft zich laten informeren over de muziek, de instrumenten en wat ons als Stadspijpers beweegt. We hebben de avond samen gezellig afgesloten.

  • Foto 1:  De nieuwe beschermheer laat zich uitgebreid informeren.
  • Foto 2: Miniconcert.
  • Foto 3: Burgemeester Jack Mikkers (links op de foto) ontvangt van voorzitter Jan van der Horst de ingelijste brodsie

(Foto’s: Gerard Monté)


18-20 mei 2018: 8e Internationale Festival van Stadspijpers
in Kings Lynn, Verenigd Koninkrijk

Sinds 2004 vindt elke twee jaar het Internationale Festival van Stadspijpers plaats, een festival waar Stadspijpers-formaties uit binnen en buitenland elkaar ontmoeten, naar elkaar luisteren én met elkaar muziek maken. Een weekend dat garant staat voor plezier, gezelligheid én mooie muziek. In 2016 vond het Festival nog in ‘s-Hertogenbosch plaats, dit jaar ontmoetten we elkaar in het Engelse King’s Lynn, waar de King’s Lynn Waits als gastheer optraden.

Enkele foto’s:

voor een filmpje, klik hier:


13 mei 2018: Traditionele bidtocht

Helaas ging de tocht door het slechte weer niet door en bleef de stoet binnenshuis in de Sint Jan.


21 april 2018: Sint Jorisdag met het gilde ‘De oude Schuts’

Traditiegetrouw werd het gilde ‘De oude Schuts’ op hun jaarlijkse feestdag in en naar de Sint-Jan begeleid.

(foto: Gerard Monté)


8 april 2018: Vestingdagen Grave

Op zondag 8 april waren de Stadspijpers aanwezig tijdens de ‘Vestingdagen Grave’, in het gevolg van Huib van Olden, wethouder van ‘s-Hertogenbosch.

Enkele foto’s (gemaakt door Gerard Monté):


27 januari 2018: Cursus Boschlogie

Een van de onderdelen van de cursus Boschlogie is de module Stadspijpers, waarin de historische achtergrond en de moderne geschiedenis van de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch uit de doeken wordt gedaan. En uiteraard hoort daar een miniconcertje bij.