2017

Een greep uit de activiteiten van
De Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch in 2017

Uitreiking 3000e certificaat Boschlogie

Op 2 december 2017 vond in het stadhuis van ‘s-Hertogenbosch de uitreiking van het certificaat ‘Boschlogie’ plaats door burgemeester J. Mikkers. Hieronder ook het 3000e certificaat. Een historisch moment en dus mochten de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch hier niet ontbreken!


De Slag om Grolle.

Op 21 en 22 oktober 2017 werd in Groenlo het tweejaarlijkse festival ‘Slag om Grolle’ gehouden. Een prachtig festijn, waarbij de gehele binnenstad in de sfeer wordt gebracht van 1627, toen Frederik Hendrik strijd voerde om de stad. Een strijd die ook elke keer op het slagveld wordt nagespeeld dank zij vele Re-enecters. De moeite waard om eens te bekijken. Ook voor passende muziek wordt gezorgd, onder andere door de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch.


Het Festival van de Gebroeders van Limburg.

Op 26 en 27 augustus was de binnenstad van Nijmegen het decor van het jaarlijkse Festival Gebroeders van Limburg. Ook de Stadspijpers waren hier uiteraard bij en hebben het publiek getrakteert op mooie Renaissance-klanken.


MuzieTaal Lokaal 2017.

Een bijzondere activiteit werd door de Stadspijpers georganiseerd op 2 juli 2017: Muzietotaal! Een feestelijke mix van Stadspijpers en gasten, replica’s van oude instrumenten en moderne instrumenten, hedendaagse muziek en renaissancemuziek. De Stadspijpers en hun gasten hebben genoten van een heerlijke, gezellige en muzikale middag!’ 
Ook voor 2018 komt deze succesvolle activiteit op het programma!


Schoolmuziekproject Udens College

Op maandag 13 feb. 2017 waren de Stadspijpers deelnemer aan het Schoolmuziekproject Udens College, dat gehouden wordt in het Museum voor Religieuze Kunst (Uden). Tijdens dit project gaven de Stadspijpers informatie en natuurlijk werden er ook een aantal stukken ten gehore gebracht