Nieuws en activiteiten

Sinds 1985 hebben de Stadspijpers ruim tweehonderd keer opgetreden. In historische optochten, bij belangrijke gebeurtenissen en evenementen in ‘s-Hertogenbosch, en ver daarbuiten.

Bezoek koningin Beatrix

Zoals gebruikelijk bij de aloude Stadspijpers, zorgt de nieuwe garde tegenwoordig ook voor de muzikale omlijsting bij hoog bezoek. Zo waren er verschillende vorstelijke optredens, zoals het bezoek van Koningin Beatrix, het Staatsbezoek van de Belgische Koning Albert en een bezoek van Prins Charles. Verder waren ze bij de ontvangst door de Zwanenbroeders van Prinses Juliana en haar echtgenoot Prins Bernhard.

Er was een vorstelijk optreden bij het kennismakingsbezoek van Prins Willem-Alexander en zijn verloofde Maxima aan de Brabantse hoofdstad, uiteraard ook bij het eerste bezoek als koning en koningin aan de stad en bij de koninklijke opening van de Jeroen Bosch-tentoonstelling in 2016.

Over de landgrenzen klonken de sprankelende melodieën van de Bossche pijpers in België, Frankrijk en Duitsland. Ook Engeland heeft kennis gemaakt met ‘the Citypipers of ‘s-Hertogenbosch‘.

In de nabije toekomst zullen de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch ook weer concerten geven en worden officiële banketten voorzien van vrolijke noten. Dit alles in het verlengde van de rijke traditie die méér dan 275 jaar in ‘s-Hertogenbosch heeft bestaan.

De plannen voor het lopende jaar vindt u via deze link:

2024

2023

2022

Hier vindt u links naar ons archief:

  • 2011 en daarvoor