Nieuw talent

De Stadspijpers op zoek naar nieuw talent

De Stadspijpers van ’s-Hertogenbosch, al 35 jaar een begrip, zijn een bijzondere representant van de stad ’s-Hertogenbosch. Gezelligheid, een Bourgondische inslag en natuurlijk muziek, op replica’s van authentieke renaissance-muziekinstrumenten. De muziek die wordt gespeeld is muziek uit de renaissance, eigenzinnig, verrassend actueel en verfrissend. Van stemmige muziek tot vrolijke dansen, het repertoire is breed. Spreekt dit je aan? Wil je eens eens kijken of het iets voor je is?

De Stadspijpers zijn op zoek naar uitbreiding bij de houtgroep, de koperblazers en in het slagwerk. Als bovenstaand verhaal je aanspreekt, muziekstukken spelen uit de zestiende eeuw je interessant lijkt, de “lifestyle” en ambities van een Stadspijper je aanspreken en je je verbonden voelt met ‘s-Hertogenbosch, dan is er aan belangrijke voorwaarden voldaan.

Als je bovendien al enige ervaring hebt op een houten blaasinstrument, bij voorkeur een riet instrument,  trombone speelt of met een trommel overweg kunt, dan word je van harte uitgenodigd een mailtje te sturen naar info@stadspijpers.nl. Heb je die ervaring niet, maar ben je wel muzikaal en kun je muzieknoten lezen? Neem gerust contact op, dan kijken we wat er mogelijk is.

Uiteraard begrijpen we dat je niet meteen een expert bent op een renaissance-trombone, pommer of schalmei. Dat is logisch, ook wij hebben dit binnen de club moeten leren. Je krijgt daarin uiteraard begeleiding. Je kunt eventueel in de tussentijd op de repetities ook gebruik maken van je eigen instrument en op je gemak je vaardigheden ontwikkelen.  De groep beschikt over instrumenten, die hoef je dus niet zelf aan te schaffen.

Open repetitie
Wil je eens kijken of het iets voor je is? Kom vrijblijvend eens kijken!