2019

Hieronder zie je een greep uit de activiteiten van 2019, gesorteerd van december tot januari. Er zijn helaas niet van elk optreden foto’s beschikbaar.


28 december 2019 Winterparadijs op de Parade (naast de Sint Jan) in ‘s-Hertogenbosch


15 december 2019. Volkskerstzang in het Provinciehuis van Noord-Brabant, ‘s-Hertogenbosch. Met medewerking van Gemengd Koor ‘s-Hertogenbosch, harmonie ‘De oude Post’ en de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch. Toegang is gratis.

(Programmafolder)

De Stadspijpers werden tijdens de Volkskerstzang bijgestaan door een viertal getalenteerde studenten van diverse conservatoria: Anastasia Vledouts-Chernova, renaissance: flute, Daphné Franquin, Luís Tasso Athayde Santos, Galit Zadok: Dulcians


26 oktober 2019. Zotte Zaterdag, Gouda


18-20 oktober 2019 Slag om Grolle (Groenlo)

Een klein filmpje vind je hier: https://youtu.be/c21RxLcUDSc


14 sept. 2019 Open Monumentendag 2019. De Stadspijpers spelen ter begeleiding van de uitbeelding van de Boerenbruiloft van Breughel, in het Groot Tuighuis in ‘s-Hertogenbosch


25 juni 2019. De Stadspijpers spelen bij de ontvangst van de lopers van de etappe Drunen-Heusden in de Zuiderwaterlinie. In verband met de warmte deze keer in een wat zomerse outfit:


Open Repetitie Stadspijpers (Muzietaal Lokaal)
Op maandagavond 17 juni 2019 een open repetitie, om ook eens te proeven van de Renaissancemuziek. Wie zelf geen renaissance-instrument had kon gewoon zijn eigen (moderne) instrument meenemen.


10 juni 2019: Stadspijpers actief tijdens Nassaudag in Breda


2 juni 2019. Tijdens de 30e Bossche Amateur Schilderdag laten enkele Stadspijpers zich op een schilderij vastleggen


15 mei 2019: Stadspijpers geven uitleg op Basisschool De Kleine Beer (Berlicum)


8 april 2019 Bevrijdingsvuur naar ‘s-Hertogenbosch
De stad ‘s-Hertogenbosch is dit jaar 75 geleden bevrijd. Om dit te vieren is een groep ambtenaren als wielrenners naar Wales gegaan (thuisbasis van de bevrijders van 75 jaar geleden) om het bevrijdingsvuur op te halen. Bij thuiskomst werden de wielrenners onthaald door de burgemeester en de kinderburgemeester. Het vuur werd vervolgens tijdelijk ondergebracht in de Sint Jan. De Stadspijpers waren er bij!

Foto’s: Gerard Monté


De Stadspijpers geven uitleg over hun kleding, hun muziek en hun muziekinstrumenten op Basisschool De Terp in Rosmalen.